Verhalen van verandering

Ga terug >>

‘Door mijn ziekte zal mijn leven nooit meer worden zoals het was. Hier ben ik dat gaan accepteren. Nu ontdek ik steeds meer wat ik in deze nieuwe levensfase voor God mag betekenen’.


Arnaud

‘Twee weken op de Hezenberg waren niet genoeg om volledig van mijn burn-out te herstellen, maar het is een belangrijk keerpunt geweest. Als ik het niet had gedaan, had ik er veel langer over gedaan om weer te kunnen landen in het gewone leven’.


Christine

‘De pastorale gesprekken hebben veel voor me betekent. Heel bijzonder vond ik de voorbeden in de kapel. Je zorgen bij iemand neer kunnen leggen. Samen bidden. Wat is dat ‘zegenend’ als je vol zit met zoveel emoties. Dat waren de momenten waarop ik rust kon ervaren. Voor mij was dit het begin van verandering’.


Marian

‘Ik had een schuld op me geladen en was hiervan zelf volledig verantwoordelijk. Door het als het ware “op te biechten” bij een van de pastors ben ik er voor een belangrijk deel van bevrijd. Het was op dat moment nog niet klaar, want ik besefte dat ik nog wel vergeving moest vragen bij degene waar ik de schuld had opgebouwd. Nadat ik vergeving heb gevraagd is er veel losgekomen in mijn familierelaties. Uiteindelijk hebben we alles op kunnen ruimen’.


Herman