Over ons

Aan de rand van de Veluwe ligt een historisch landgoed, omgeven door een prachtig stukje natuur. Stichting de Hezenberg is opgericht in 1946. Voortgekomen uit protestants-christelijke pastorale zorg, heeft de Hezenberg zich ontwikkeld tot een centrum voor GGZ, Pastoraat en Retraite. Wij werken vanuit een open christelijke identiteit en voldoen aan het keurmerk Christelijke Zorg. 

Geloof in verandering
Het doel van de Hezenberg is om verandering te creëren in de levens van mensen. Wij helpen mensen om duurzame veranderingen in hun levens te realiseren. Onze programma’s zijn gebaseerd op onze christelijke identiteit en wetenschappelijke inzichten. Wij ontvangen mensen uit allerlei levensbeschouwelijke achtergronden. Wat ons verbindt is dat we met elkaar op weg zijn, in hoopvol vertrouwen en het geloof dat er verandering mogelijk is.

Ruimte voor vragen
Als je bent vastgelopen, heb je naast verdriet, verwarring en onmacht vaak veel vragen: ‘Waarom overkomt mij dit? Wat moet ik met mijn leven? Hoe ga ik om met schuld en schaamte? Hoe vind ik mijn weg nu verder? Waar is God eigenlijk?’ Op de Hezenberg is er ruimte om aandacht te geven aan deze en andere vragen die gaan over ons bestaan. Samen met onze pastors ga je op weg om te onderzoeken op welke manier jij het pad van je leven (verder) wilt lopen. Pastorale begeleiding is een wezenlijk onderdeel van de Hezenberg. Onze christelijke wortels zijn belangrijk voor ons. Wij geloven dat ieder mens er mag zijn. En dat een mens behalve een hoofd, hart en lichaam ook een ziel heeft. We scheppen ruimte voor ieder uniek mens met eigen verlangens en vragen. In deze vrijheid willen we graag met je op weg gaan.  

Ga terug >>