Verandering in 3 stappen

Voor deelname aan een Pastoraal traject met verblijf doorloop je onderstaande stappen. Voor één of meer gesprekken (zonder verblijf) met een pastor van de Hezenberg kun je altijd een afspraak maken via info@hezenberg.nl of via 038 444 5251. Een verwijzing van de huisarts of intakegesprek is dan niet nodig.

Stap 1. Een afspraak maken
Deelname aan een pastoraal traject (met verblijf) gaat altijd op basis van een intake. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk, maar dit stellen wij wel op prijs als er sprake is van gezondheidsproblematiek. Ons intaketeam is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot vrijdag tussen 8.30 en 9.00 uur via 038 444 5251. Buiten het telefonisch spreekuur is de receptie tijdens kantoortijden bereikbaar.

Stap 2. Telefonische intake
Tijdens de telefonische intake doorlopen we een aantal vragen. Misschien komen we tot de ontdekking dat je meer gebaat bent bij een GGZ-behandeling. Bijvoorbeeld als er ook psychische problemen een rol spelen, of als die ten grondslag liggen aan jouw klachten. Denk aan depressieve klachten, angsten, trauma-gerelateerde problematiek of ernstige psychosomatische klachten. Kijk hier voor meer informatie over een GGZ-traject bij de Hezenberg. Als er sprake is van sterk ontwrichtende psychiatrische problematiek, sterke suïcide-drang, verslaving aan alcohol of drugs dan kunnen wij jou helaas niet de juiste hulp bieden. Neem dan contact op met je huisarts om passende hulp te vinden.

Stap 3. Pastoraal traject met verblijf
Na jouw intake kun je in principe elke week op maandag starten met een pastoraal traject. Er is een programma van één week of twee weken, waarbij je doordeweeks verblijft op ons landgoed. Tijdens je verblijf heb je de beschikking over een éénpersoons slaapkamer, voorzien van douche en toilet. In overleg is verlenging van het pastorale traject met een extra week ook mogelijk. Vlakbij het logeergebouw staat de Kapel. Hier kun je je ook buiten de kapelmomenten om, in alle rust even terugtrekken. In de prachtige omgeving van het landgoed kun je heerlijk wandelen of fietsen. In het weekend is er geen verblijf. Wel is het mogelijk om op zondagavond vanaf 19.00 uur terug te komen. Bekijk hier de tarieven >>

Een pastoraal traject bestaat uit een beproefde mix van (non-) verbale groepsactiviteiten en individuele gesprekken. We bieden begeleiding bij bezinning op het leven vanuit een pastoraal perspectief. Vragen als “wat kan ik, wat wil ik, wat inspireert mij en hoe kan ik dat vorm geven? Wat belemmert mij daarbij en hoe ga ik daarmee om?” staan daarbij centraal. Het pastorale traject wordt begeleid door onze pastors en maatschappelijk werkers. Ons pastorale traject is geen psychotherapie, al heeft het wel een therapeutische uitwerking.

Ga terug >>